Veelgestelde vragen

Hier kan je antwoorden op de meest gestelde vragen terugvinden.

Algemeen

Belangrijke data

Belangrijke data 2016 :

 • Autosalon : januari

Sluitingsdagen 2016 :

 • vrijdag 1 januari 2016 en zaterdag 2 januari 2016 : Nieuwjaar
 • zondag 27 maart en maandag 28 maart : Pasen
 • zondag 1 mei  
 • donderdag 5 tem zondag 8 mei : Hemelvaart
 • zondag 15 mei en maandag 16 mei : Pinksteren
 • donderdag 21 juli tem 24 juli : Nationale feestdag
 • maandag 15 augustus : Onze Lieve Vrouw Hemelvaart
 • maandag 31oktober en dinsdag 1 november : Allerheiligen 
 • vrijdag 11 november en zaterdag 12november : Wapenstilstand
 • zondag 25 december en maandag 26 december : Kerstmis
 • zondag 1 januari en maandag 2 januari : Nieuwjaar

Tijdens het zomerverlof (van 15juli tem 19augustus) is onze showroom ook gesloten op zaterdagnamiddag.

Samen met u streven wij naar 100% klantentevredenheid

Help ons u beter van dienst te zijn.
In het kader van een tevredenheidsenquête is het mogelijk dat u door Citroën binnen de 10 dagen na uw bezoek bij ons wordt gecontacteerd om te polsen naar uw tevredenheid. Wij hopen daarbij dat wij alleen maar heel tevreden klanten hebben of dat u anders wel uw feedback aan ons zou overbrengen. Bedankt om hieraan mee te werken.


Uw instructieboekje op het internet !

Citroen biedt u de mogelijkheid om gratis en eenvoudig uw boorddokumentatie online te raadplegen.

Surf naar:  http://service.citroen.com/ddb/ 

- Selecteer uw taal
- Klik op de link in het veld 'toegang particulieren' om de boorddocumentatie te raadplegen.
- Selecteer het model en de carrosserie-uitvoering van uw auto en vervolgens de uitgiftedatum van het boekje
- Klik ten slotte op de gewenste rubriek

 


Praktisch

Berekening wegenbelasting en inverkeerstellingstaks (BIV)
Wil je weten welke wegenbelasting en/of inverkeerstellingsktaks (B.I.V.) je voor je volgende Citroen zal betalen ?
Het antwoord hierop vind je via onderstaande link (vergeet niet 'ik ga akkoord' te drukken) :

>> Maak een simulatie Tweedelig kentekenbewijs

WAT ?

Vanaf 1 september 2013 zal de CIM (kentekenbewijs) uit 2 delen bestaan. Elk deel zal apart bijgehouden worden, één deel 'voertuig' en één deel 'thuis'. Voor elk tweedelig CIM zal een bedrag van 26 euro dienen te worden betaald aan de postbode van bpost. Het wordt enkel geadresseerd aan het officieel adres van de titularis (geen tweede leveringsadres).

WAAROM ?

Een kentekenbewijs in 2 delen, zoals het mogelijk wordt gemaakt door de Europese regelgeving, sluit mogelijke praktijken van autozwendel uit! De diefstal van een document uit een voertuig laat niet langer tot dat een ander voertuig met dit document ingeschreven kan worden.

HOE ?

Bij ontvangst van beide delen van het kentekenbewijs zal de titularis de delen voorzichtig afknippen. Beide delen samen zullen nodig zijn voor de verkoop, de inschrijving en de herinschrijving van een voertuig. De 2 delen samen vormen 1 document en dragen hetzelfde veiligheidsnummer.

GEVOLGEN ?

 • Dit is van toepassing op alle CIM-aanvragen, ook duplicaten en ook voor een adreswijziging. Bij elk contact met de DIV dienen de 2 delen bij de aanvraag tot inschrijving te worden gevoegd.
 • Beschadigde CIM's worden niet in antennes omgeruild zoals dat wel mogelijk is met beschadigde kentekenplaat. Dus : nieuwe CIM en geen nieuwe kentekenplaat.
 • In geval van verlies/diefstal van 1 deel, moet een verklaring worden afgelegd bij de Politie. Zij gaat over tot de seining van het volledige document. Men moet vervolgens een duplicaat aan DIV aanvragen aan de hand van de verklaring afgeleverd door de Politie, vergezeld met het nog resterende deel.
 • Geen enkel aanvraag tot kopie zal worden aanvaard, zelfs indien de kopie beschadigd is en zelfs indien de aanvraag in behandeling is. Dus : nieuwe CIM en geen nieuwe kentekenplaat.
 • Voor de leasingmaatschappijen brengt de invoering van de 2delige CIM met zich mee dat het niet langer mogelijk is om een kopie voor leasing te ontvangen. De mogelijkheid om een kopie voor leasing aan te vragen in de WebDIV applicatie zal vervallen.

BIJ DE TECHNISCHE KEURING ?

Bij een periodieke keuring volstaat het deel 'voertuig'
Bij een keuring voor verkoop dienen de 2 delen te worden voorgelegd

AFLEVERING

Tegen betaling van 26 euro aan de postbode enkel op het officieel adres van de aanvrager.
In geval van afwezigheid zal de postbode een afwezigheidsbericht achterlaten en blijft het kentekenbewijs 15dagen  lang beschikbaar in het lokale postkantoor of postpunt.
Na 15 dagen zal het kentekenbewijs worden teruggestuurd naar DIV - Brussel. Men kan het kentenbewijs komen ophalen bij de DIV-Brussel tegen betaling uitsluitend via bancontact.


Berekening Voordeel Alle Aard
Wens je voor je toekomstige firmawagen het VAA (voordeel alle aard) te kennen, dan kan je hiervoor deze
Citroen Tax Calculator gebruiken :

VAA - Tax Calculator
  
Gelet op de frequente wijzigingen welke dit onderwerp ondergaat, dient u het resultaat van deze oefening als niet bindend te beschouwen. Wij trachten binnen de mate van het mogelijke deze simulator te actualiseren.

Carrosserrie

Wat te doen bij een ongeval ?
1. Aangifte van uw ongeval doen bij uw makelaar.
2. Vermelden dat de herstelling door een erkend hersteller zal gebeuren, contactgegevens : Palermo Lorenzo, tel 056/50.99.84. Onze carrosserieafdeling (Postnummer 8580, naam MCA) is door bijna alle verzekeringsmaatschappijen erkend.
2. U meldt zich bij ons aan met de boorddokumenten om de schade te laten bepalen door ons expertise team. Wij zijn uitgerust met Informex voor het maken van een bestek voor alle schadegevallen.
3. Gratis gebruik van een vervangwagen tijdens de duur van de volledige herstelling.© 2018  Garage Palermo BVBA - Kezelberg 11 - 8560 Moorsele - Belgium - Tel.: +32 56 50 99 84 - Fax: +32 56 50 67 38