autosalon: extra openingsuren tijdens het autosalon

Winterbanden

Waarom zou ik winterbanden nemen ?
's Winters zijn de rijomstandigheden bijzonder lastig: u en uw auto worden dan zwaar op de proef gesteld. Kou, regen, ijzel, sneeuw en gevallen herfstbladeren kunnen uw autorit verstoren. Om uw veiligheid te bevorderen onder deze lastige weersomstandigheden kunt u kiezen voor winterbanden. Door het profiel en de speciale rubbersamenstelling zorgen winterbanden onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!
Wat zijn de voordelen van winterbanden ?
- Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C
Bij winterbanden wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel met silica dat zich makkelijk aanpast aan lage temperaturen, hierdoor heeft een winterband bij temperaturen onder de 7°C aanzienlijk meer grip (+12%) en trekkracht dan een zomerband. Niet alleen als het sneeuwt, ijzelt of regent maar ook op droge en koude wegen. Winterbanden doen in hun rijcomfort niet onder voor zomerbanden
- Minder kans op aquaplanning door effectieve waterafvoer
- Betere wegligging in bochten
- Kortere remweg
De winterband heeft een speciaal profiel dat bestaat uit fijne lamellen. Deze geven behalve verbeterde grip ook meer comfort en een betere afvoer van water of natte sneeuw. Hierdoor is het profiel van een winterband veel meer geschikt om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het profiel van een zomerband. Dit verkort de remweg (ong. 10%) en geeft meer grip. Resultaat : Betere wegligging met meer rijcomfort en verminderde kans op aquaplanning.
Wanneer moeten winterbanden gewisseld worden ?
Advies: onder de 7°C omwisselen. Zodra de temperatuur zakt onder de 7°C presteren winterbanden beter dan zomerbanden. Door de lage temperatuur wordt het rubber van een zomerband harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen. De zomerbanden verliezen dan hun grip op het wegdek en als u remt duurt het langer voordat u stilstaat. Meestal worden winterbanden gemonteerd in oktober/november. Zodra het weer terug omslaat van overwegend koud naar overwegend warm, kunt u het beste uw zomerbanden terug monteren Meestal is dit rond maart/april.
Waarom moeten winterbanden per 4 gemonteerd worden ?
Alleen op de aandrijfas winterbanden monteren, is niet voldoende voor goede prestaties en een optimale veiligheid in de winter. Als alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt eerder uit balans en zal doordaaro om zijn as draaien. Daarom is het belangrijk om 4 winterbanden onder de auto te monteren. Voor auto's met vierwielaandrijving is het uiteraard een absolute vereiste om winterbanden per 4 te monteren.
Om te onthouden :
Houd altijd in gedachten dat
een beijzelde weg 2keer zo glad is als een besneeuwde weg,
4x zo glad is als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw en 
8x zo glad is als een droge weg...
 
© 2019  Garage Palermo BVBA - Kezelberg 11 - 8560 Moorsele - Belgium - Tel.: +32 56 50 99 84 - Fax: +32 56 50 67 38